Stiri Monden Sport Economie Actualitate

Cele mai citite stiri

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE: OLGUȚA Vasilescu a făcut MARELE anunț!

ANUNȚ DEVASTATOR pentru Iohannis, direct din Parlamentul britanic. DECIZIA luată chiar acum de premierul Theresa May

CUTREMUR PUTERNIC, nebăgat în seamă de români. CE SEMNE SĂ MAI FIE şi astea? Marele seism, în aşteptare...

Pericol maxim pentru Liviu Dragnea! Cine se pregătește să candideze pentru funcția de președinte al PSD în Congresul pe care-l pune deja la cale în SECRET!

Doamne, O NOUĂ OPERAŢIE pentru Busu? Medicii au decis! Să ne rugăm pentru îndrăgitul actor. Breaking news

CUTREMUR în Justiție: S-a dat votul FINAL!

Dragomir șochează: "Bravo lui Burleanu! Încep să-mi schimb părerea despre el"

ŞOC LA BRUXELLES! Este din România şi A DEMISIONAT. "Domnia sa rămâne un simbol al luptei anticorupție”

Discurs uluitor al lui Dumitru Dragomir, după ce a fost achitat: "Dacă mă condamnau, făceam asta, apoi mă sinucideam!"

Țara unde locuiesc cei mai mulți români interzice mașinile diesel și pe benzină. De când se aplică interdicția

Ce se mănâncă în Postul Crăciunului. Alimente pentru curățirea trupească și sufletească

Bătaie generală pentru semnătura lui Mitică! Cinci oferte din România în ziua în care a fost achitat: "Mi-au zis că îmi dau mână liberă, tot!"

ULTIMA ORĂ | Refuzat de Alexa, Ioan Niculae negociază cu alt antrenor din Liga 1! Reacţia omului chemat să redreseze situaţia: "E clubul care mi-a întins mâna"

DEMISIE-BOMBĂ în politică! Acest GEST ISTORIC va avea efecte imediate la cel mai înalt nivel în Europa

30 împotriva lui Dragnea. COMPLOT ȘI TRĂDARE ÎN PSD! Pică și Dăncilă odată cu liderul PSD? Bombă de ultimă oră

I wonder – Experiența magică trăită de un cuplu în universul Obsentum

SIMONA HALEP. Primul nume de antrenor tăiat de pe lista Simonei Halep: "Acest gând nu există"

Ilie Năstase explică de ce o refuză pe Simona Halep: "Nu m-aş băga să o antrenez pentru că ..." :-)

LOVITURA aplicată de Theresa May lui Iohannis a STÂRNIT PRIMA REACȚIE din SUA. Președintele țării, făcut K.O.

Dragnea, LA PĂMÂNT! ULTIMA DEMISIE din PSD îi clatină serios autoritatea. PARE OPERA Gabrielei Firea. Breaking news

FOTO Ce sunt "zgârie-norii" din Apuseni. Turnurile de piatră cu chei fabuloase

Alimentele interzise diabeticilor. Cum se calculează conţinutul de glucide şi ce trebuie obligatoriu cântărit

Surpriză de proporţii! Anunţ uriaş în presa americană: cine ar urma să fie antrenorul Simonei Halep

"ESTE anormal de MARE”, a spus femeia distrusă fizic de URMAŞUL LUI TERENTE. A vrut, i-a plăcut, a durut şi acum plânge. S-a ajuns la tribunal…

Situație explozivă pe o NAVĂ cu 95 de migranți, blocată în Libia. MARINARI ROMÂNI, SECHESTRAȚI la bord

Băncile îşi protejează marjele şi nu se grăbesc să urce dobânzile la depozite în pofida creşterii inflaţiei şi semnalelor BNR

Băncile îşi protejează marjele şi nu se grăbesc să urce dobânzile la depozite în pofida creşterii inflaţiei şi semnalelor BNR - Bancherii nu se grăbesc să urce dobânzile la depozitele în lei în pofida faptului că BNR a majorat deja de două ori dobânda cheie în acest an, iar inflaţia devine tot mai presantă.

Băncile îşi protejează marjele şi nu se grăbesc să urce dobânzile la depozite în pofida creşterii inflaţiei şi semnalelor BNR

Mai multe stiri din Ziarul Financiar:

Studiu: 1 din 2 români intenţionează să cumpere de Black Friday. Televizoarele şi electrocasnicele, cele mai căutate produse

Studiu: 1 din 2 români intenţionează să cumpere de Black Friday. Televizoarele şi electrocasnicele, cele mai căutate produse - Nouă din zece români au auzit de Black Friday, cel mai mare eveniment de shopping al anului, iar numărul celor care doresc să cumpere cel puţin un produs la reduceri este în creştere, potrivit unui studiu realizat de Kantar Millward Brown România.

Ministerul Finanţelor a împrumutat 644 mil. lei de la bănci, cu dobânda de 4,52% pe an şi scadenţa în 2023

Ministerul Finanţelor a împrumutat 644 mil. lei de la bănci, cu dobânda de 4,52% pe an şi scadenţa în 2023 - Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de titluri scadentă în aprilie 2023 şi s-a împrumutat cu 644 mil. lei, la o dobândă anuală de 4,52%.

CEC Bank a lansat un credit cu dobânda de circa 5% pentru românii din diaspora care vor să facă o afacere în ţară

CEC Bank a lansat un credit cu dobânda de circa 5% pentru românii din diaspora care vor să facă o afacere în ţară - Românii din diaspora care se întorc în ţară pentru a demara un proiect de afaceri pot contracta un credit cu dobânda Robor 6M+1,6 pp (cca.5,04%) la CEC Bank, pe o durată de maxim 60 de luni şi o perioadă de graţie de până la 6 luni.

Vânzările chiriaşilor centrelor comerciale Sonae Sierra din România au crescut cu 7,3% la nouă luni

Vânzările chiriaşilor centrelor comerciale Sonae Sierra din România au crescut cu 7,3% la nouă luni - Vânzările chiriaşilor centrelor comerciale din portofoliul Sonae Sierra au crescut în primele nouă luni cu 1,3% la nivel european, cu avansuri puternice în Spania şi România, de 9,8%, respectiv 7,3%.

Profitul Transelectrica a decolat: plus 51% în primele nouă luni, în ciuda prăbuşirii veniturilor totale

Profitul Transelectrica a decolat: plus 51% în primele nouă luni, în ciuda prăbuşirii veniturilor totale - Transelectrica, companie care deţine monopolul natural pe piaţa românească de energie electrică, a înregistrat în primele nouă luni venituri de 1,8 miliarde lei, în scădere cu 24%, iar profitul net s-a majorat cu 51%, la 98 milioane lei, potrivit raportului financiar.

Câte ”joburi” sunt luate de roboţi în România: În ţară ”lucrează” circa 3.100 de roboţi. Industria unde sunt ”angajaţi” peste 40% dintre aceştia

Câte ”joburi” sunt luate de roboţi în România: În ţară ”lucrează” circa 3.100 de roboţi. Industria unde sunt ”angajaţi” peste 40% dintre aceştia - Industria românească are o medie de 18 roboţi la 10.000 de muncitori, de două ori mai mult decât în 2014, dar încă mult în urma altor ţări din Europa Centrală şi de Est

Grupul Alro Slatina anunţă afaceri de 2,2 mld. lei la nouă luni, plus 12% şi profit net în scădere cu 13%

Grupul Alro Slatina anunţă afaceri de 2,2 mld. lei la nouă luni, plus 12% şi profit net în scădere cu 13% - Grupul Alro Slatina a înregistrat în primele nouă luni ale anului afaceri de 2,29 mld. lei, în creştere cu 12% faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce rezultatul net a scăzut cu 12,9%, până la valoarea de 223,5 mil. lei.

Condiţiile ”nefavorabile din piaţă” decimează profitul Romgaz: scădere de 14% la 9 luni

Condiţiile ”nefavorabile din piaţă” decimează profitul Romgaz: scădere de 14% la 9 luni - Romgaz unul dintre cei mai mari producători şi furnizori de gaze naturale din România, a înregistrat în primele nouă luni o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei, în creştere cu 6,3%, în timp ce profitul net s-a diminuat cu 14%, la 1,02 miliarde lei, potrivit raportului financiar al companiei.

Avertisment fără precedent din piaţa muncii. Vicepreşedintele CCIR: Avantajul competitiv al României legat de forţa de muncă a dispărut cu desăvârşire

Avertisment fără precedent din piaţa muncii. Vicepreşedintele CCIR: Avantajul competitiv al României legat de forţa de muncă a dispărut cu desăvârşire - Dacă acum 15 ani în România se putea spune că există un avantaj puternic în ceea ce priveşte forţa de muncă accesibilă şi calificată, acest lucru a dispărut. În acest moment avantajul competitiv al României a rămas doar forţa de muncă ieftină.

Grupul Policolor-Orgachim are un nou director operaţional. Cristina-Theodora Ilie va coordona pieţele din România şi Bulgaria

Grupul Policolor-Orgachim are un nou director operaţional. Cristina-Theodora Ilie va coordona pieţele din România şi Bulgaria - Policolor – Orgachim a numit-o pe Cristina-Theodora Ilie în funcţia de Chief Operations Officer al grupului, ea urmând să coordoneze operaţiunile atât pe piaţa din România, cât şi pe cea din Bulgaria.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile la electricitate şi gaze vor creşte în România

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei: Preţurile la electricitate şi gaze vor creşte în România - Preţurile electricităţii şi gazelor vor creşte în România, pe măsură ce ne integrăm în pieţele europene. Tendinţa inevitabilă este să avem preţuri similare cu ţările din jurul nostru, a spus Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Concurenţei în partenriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Mircea Cotiga, preşedinte ALB România: 2018 este cel mai bun an după criză pentru piaţa de leasing. Ne îndreptăm către un volum al bunurilor finanţate de 2,5 mld. euro, ceea ce înseamnă o creştere de 14%

Mircea Cotiga, preşedinte ALB România: 2018 este cel mai bun an după criză pentru piaţa de leasing. Ne îndreptăm către un volum al bunurilor finanţate de 2,5 mld. euro, ceea ce înseamnă o creştere de 14% - Piaţa de leasing financiar se îndreaptă către un volum al bunurilor finanţate în valoare de 2,5 miliarde de euro în acest an, 2018 fiind cel mai bun an de după criză, a spus Mircea Cotiga -preşedintele industriei de leasing al Asociaţiei ALB România la conferinţa anuală a industriei.

UiPath a strâns de la investitori 265 mil. $, cu 40 mil. $ peste ţinta anunţată în urmă cu două luni

UiPath a strâns de la investitori 265 mil. $, cu 40 mil. $ peste ţinta anunţată în urmă cu două luni - UiPath, o companie fondată în Bucureşti de antreprenori români care s-a specializat în dezvoltarea de roboţi software care automatizează procesele repetitive de lucru din companii – o tehnologie pentru care cererea a explodat la nivel global, a obţinut în cea de-a treia rundă de finanţare din acest an, care i-a adus o evaluare de 3 mld. dolari, o sumă de 265 mil. dolari, cu 40 mil. dolari peste valoarea anunţată iniţial, în urmă cu două luni, conform portalului Techcrunch.com.

Creşterea surprinzătoare din T3 oferă perspectiva unui avans economic de peste 4% în 2018

Creşterea surprinzătoare din T3 oferă perspectiva unui avans economic de peste 4% în 2018 - Economia a crescut în trimestrul al treilea faţă de T3 2017 cu 4,3%, în vreme ce pe primele trei trimestre creşterea a fost de 4,2%, un avans la care economiştii nu se aşteptau. În T3 faţă de T2, economia a crescut cu 1,9%.

Transgaz, la cel mai redus profit trimestrial din 2013 încoace: 20 mil. lei în T3/2018. Afaceri de 292 mil. lei

Transgaz, la cel mai redus profit trimestrial din 2013 încoace: 20 mil. lei în T3/2018. Afaceri de 292 mil. lei - Transgaz (TGN) operatorul tehnic al sistemului naţio­nal de transport gaze natu­rale, a raportat un profit net de aproape 20 mil. lei în T3/2018, cel mai redus rezultat trimes­trial din T2/2013 încoace, adică de când compania de stat a înregistrat pierderi.

ZF la 20 de ani. Evenimentul anului 2016. MedLife sparge gheaţa listărilor antreprenoriale după o pauză de opt ani şi aduce un nou sector la bursa românească

ZF la 20 de ani. Evenimentul anului 2016. MedLife sparge gheaţa listărilor antreprenoriale după o pauză de opt ani şi aduce un nou sector la bursa românească - "Un mesaj către antreprenorii români: dacă vor să fie liberi, cheia este listarea la bursă", spunea Mihai Marcu, fondator şi acţionar al MedLife.

Ce avere au cei nouă membri ai noului consiliu al ASF: doar activele financiare depăşesc un milion de euro

Ce avere au cei nouă membri ai noului consiliu al ASF: doar activele financiare depăşesc un milion de euro - Cei nouă membri ai noului consiliu al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), entitatea care supraveghează şi contro­lează piaţa asigurărilor, de capital şi pensiile private, au în conturi bancare, depozite şi plasamente financiare aproximativ un milion de euro, potrivit datelor agregate de ZF din declaraţiile de avere ale acestora.

Economiştii îşi revizuiesc în sus prognozele de creştere economică după avansul neaşteptat al PIB din T3/2018

Economiştii îşi revizuiesc în sus prognozele de creştere economică după avansul neaşteptat al PIB din T3/2018 - Economiştii BCR şi cei ai ING Bank cred că există şanse ca economia să crească cu 4,3% pe întreg anul, după ce PIB-ul a înregistrat un avans în T3 de 4,3% faţă de trimestrul III din 2017 şi un plus de 1,9% faţă de trimestrul al doilea din 2018. Pe primele trimestre avansul PIB a fost de 4,2%.

ZF la 20 de ani,. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Marius Puiu, CEO al Blue Air

ZF la 20 de ani,. Exerciţiu de imaginaţie pentru cei care conduc marile businessuri: România peste 20 de ani. Marius Puiu, CEO al Blue Air - Blue Air este una dintre cele mai mari zece companii antreprenoriale din România, cu afaceri de aproape 2 mld. lei în 2017.

Matei Păun, fondatorul băncii de investiţii BAC, pune pe piaţă un nou fond de investiţii. "Ţintim tranzacţii între 5 şi 10 mil. euro, este o piaţă descoperită în România."

Matei Păun, fondatorul băncii de investiţii BAC, pune pe piaţă un nou fond de investiţii. "Ţintim tranzacţii între 5 şi 10 mil. euro, este o piaţă descoperită în România." - Matei Păun, fondatorul băncii de investiţii BAC Investments, pune bazele unui nou fond de private equity pe piaţa românească alături de trei parteneri şi ţinteşte companii cu venituri de până la 50 de milioane de euro.