Stiri Monden Sport Economie Actualitate

Cele mai citite stiri

Ce este pleonasmul și care sunt cele mai întâlnite pleonasme în limba română

Alexandru Rafila: ”La noi lucrurile evoluează invers. În două-trei săptămâni putem inversa trendul Covid-19”

(Publicitate) Managementul modern în fistula anală

Reacția sculptorului, după ce statuia din Slovenia care o înfățișează pe Melania Trump a fost incendiată de Ziua Americii

Gheorghe Tadici ne dă o veste neplăcută: "Am temeri vizavi de sezonul 2020-2021, dacă vom putea să-l începem până prin octombrie-noiembrie” | INTERVIU

Un fotbalist român care evoluează în Albania a fost testat pozitiv la Covid-19

Ce amendă a primit firma de confecții Tanex pentru că și-a plătit muncitoarele cu 700 de lei pe lună!

Coronavirus la IPJ Olt. Şeful și un adjunct au fost depistați pozitiv

Paula Seling are 41 de ani și arată mai bine ca niciodată. Artista a dezvăluit secretul ei. Soțul o susține. "Mâncăm doar plante”

China anunţă că a descoperit Covid-19 pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador

258 de cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova, la 1.254 de teste

Românii care ajung în Norvegia vor fi obligați să stea în autoizolare timp de 10 zile

Orban, despre redeschiderea restaurantelor: "Să îmi fie iertat, deşi am avut discuţii, încă aşteptăm să luăm această decizie”

Orban acuză PSD că tergiversează adoptarea legii carantinei în Senat: "Au făcut un uriaş rău românilor, sunt un pericol”

Experți elvețieni: Școlile ar trebui să găsească modalități de a rămâne deschise, în ciuda epidemiei

Un preot a fost amendat de polițiști pentru deficiențe în organizarea slujbei oficiate de IPS Teodosie, fără măști și distanțare socială

Horoscop 11 iulie 2020. Racii au motive de conflict cu partenerul de cuplu sau cu cei din familie

O senatoare de Neamț a demisionat din PSD. "Am deranjat pentru că nu am susținut un om din Giurgiu pentru primăria Piatra Neamț”

Horoscop Urania săptămânal pentru Săgetător. Previziuni pentru perioada 11 – 17 iulie 2020

Horoscop Urania săptămânal pentru Scorpion. Previziuni pentru perioada 11 – 17 iulie 2020

Horoscop Urania săptămânal pentru Capricorn. Previziuni pentru perioada 11 – 17 iulie 2020

Horoscop Urania săptămânal pentru Fecioară. Previziuni pentru perioada 11 – 17 iulie 2020

Focar de infecție într-un centru DGASPC din Argeș. 25 de angajaţi şi asistaţi, confirmați cu coronavirus

A decapitat un adolescent și apoi i-a folosit capul pe post de bilă de popice. Acum, criminalul este din nou liber și trăiește din banii contribuabililor. Furie în presa britanică

Numărul elevilor care n-au prins un loc la liceu după repartizare aproape s-a dublat față de 2019. Primul de pe listă a avut media de admitere 9,56!

Superstiţii la Înălţarea Domnului, ziua când plantele capătă puteri miraculoase. De unde vine Paştele Cailor

Superstiţii la Înălţarea Domnului, ziua când plantele capătă puteri miraculoase. De unde vine Paştele Cailor - Credincioşii ortodocşi prăznuiesc, la 40 de zile de la Paşti, ridicarea la ceruri a Mântuitorului Iisus Hristos de pe Muntele Măslinilor. În acest an, joi, pe 28 iunie, oamenii se salută cu "Hristos s-a înălţat!” şi "Adevărat S-a înălţat!”. În credinţa populară, sărbătoarea mai este numită Ispas sau Paştele Cailor, după numele personajului mitic cu acelaşi nume.

Superstiţii la Înălţarea Domnului, ziua când plantele capătă puteri miraculoase. De unde vine Paştele Cailor

Mai multe stiri din Ziarul Adevarul:

Lucruri de ştiut despre Sfânta Sofia, un monument al Patrimoniului Mondial

Lucruri de ştiut despre Sfânta Sofia, un monument al Patrimoniului Mondial - Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, un islamo-conservator, a decis vineri transformarea fostei bazilici Sfânta Sofia în moschee. Inclus în patrimoniul mondial UNESCO, impunătorul monument din Istanbul este adesea subiect de controverse.

Ludovic Orban, după ce Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina: Asta este o formă de tergiversare a adoptării legii

Ludovic Orban, după ce Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina: Asta este o formă de tergiversare a adoptării legii - Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce Marcel Ciolacu i-a cerut să participe la dezbaterile din Senat pe legea privind carantina, că este o modalitate de tergiversare a adoptării legii. "Dacă cineva mă cheamă, ştiind că sunt de dimineaţă în Tulcea, la o dezbatere în Comisia juridică, o face în mod perfid”, a afirmat premierul.

Rusia. O activistă LGBT a fost condamnată pentru "propagandă homosexuală”

Rusia. O activistă LGBT a fost condamnată pentru "propagandă homosexuală” - Justiţia rusă a condamnat vineri pe activista Iulia Ţvetkova la plata unei amenzi în legătură cu o serie de desene care susţin cauza lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), opere publicate pe reţele de socializare, considerate ca încălcând o lege controversată care pedepseşte "propaganda homosexuală”, relatează AFP.

Republica Moldova, ţara cu cea mai mică rată de creştere a populaţiei

Republica Moldova, ţara cu cea mai mică rată de creştere a populaţiei - Conform ultimelor estimări, se observă o tendinţă de micşorare a numărului populaţiei Republicii Moldova în fiecare an. Migraţia intensă şi mortalitatea ridicată sunt două dintre motivele acestei constatări demografice, confirmă specialiştii. Rata de creştere anuală a populaţiei este de minus 1,7%, conform datelor provizorii pentru anul 2019.

Orban, despre deschiderea restaurantelor: "Să-mi fie iertat!" Mesajul premierului pentru patronii de cluburi de pe litoral

Orban, despre deschiderea restaurantelor: "Să-mi fie iertat!" Mesajul premierului pentru patronii de cluburi de pe litoral - Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că toţi angajaţii cu atribuţii de control vor ieşi din birou, iar verificările vor fi de severitate maximă, proporţional cu gradul de încălcare a regulilor. Întrebat despre deschiderea restaurantelor, Orban a spus: ”Să-mi fie cu iertat, încă mai aşteptăm să luăm această decizie”.

Apple a lansat prima versiune beta a sistemului de operare iOS 14

Apple a lansat prima versiune beta a sistemului de operare iOS 14 - Apple a lansat prima versiune beta a viitorului sistem de operare iOS 14, care este acum disponibilă public şi poate fi instalată de oricine doreşte.

Erdogan reîmproprietăreşte Turcia cu moscheea AYASOFYA

Erdogan reîmproprietăreşte Turcia cu moscheea AYASOFYA - Aceasta este decizia prezidenţială care readuce Catedrala "Sfânta Sofia" la statutul său de moschee, reîntârind în memoria tuturor muslmanilor şi a lumii întregi faptul că acesta - şi nu altul - este simbolul cel mai important nu al lumii creştine, ci al Imperiului Otoman.

Orban, despre directorul de la Romatsa, fost manager de salon de înfrumuseţare: Să arăţi numai o parte a activităţii unui om arată subiectivism

Orban, despre directorul de la Romatsa, fost manager de salon de înfrumuseţare: Să arăţi numai o parte a activităţii unui om arată subiectivism - Premierul Ludovic Orban a comentat, pe 10 iulie, criticile referitoare la numirea unui director de Dezvoltare la Romatsa, fost manager al unui salon de înfrumuseţare. Premierul a afirmat că nu a mai văzut un asemenea subiectivism din partea liderilor de sindicat, care şi-au exprimat nemulţumirea faţă de această alegere, punând accentul pe funcţiile anterioare ale noului manager şi nu pe experienţa lui de opt ani la Romatsa.

CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie pentru Drumul Expres Constanţa-Tulcea, de 17,8milioane de lei

CNAIR a semnat contractul pentru elaborarea Proiectului Tehnic de Execuţie pentru Drumul Expres Constanţa-Tulcea, de 17,8milioane de lei - Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat, vineri, 10 iulie, contractul de servicii având ca obiect "Elaborare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru Drum Expres Constanţa-Tulcea", cu ofertantul desemnat câştigător al procedurii de achiziţie publică.

China anunţă prezenţa noului coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador

China anunţă prezenţa noului coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador - China a anunţat vineri că a descoperit urme ale noului coronavirus pe ambalaje cu creveţi importaţi din Ecuador, relatează AFP.

Avia Invest: Guvernul Chicu minte. Contractul de concesionare a Aeroportului nu este reziliat şi nici nu poate fi reliliat

Avia Invest: Guvernul Chicu minte. Contractul de concesionare a Aeroportului nu este reziliat şi nici nu poate fi reliliat - Compania "Avia Invest” anunţă că primit doar o notificare de la Agenţia Proprietăţii Publice (APP) despre intenţia de a rezilia contractul de concesionare a Aeroportului Chişinău, iar contractul propriu-zis nu a fost reziliat. Potrivit Avia Invest, acţiunile APP sunt "o nouă tentativă de a executa comenzile guvernării şi personale ale lui Dodon de a desface contractul cu orice preţ”.

Erdogan a semnat decretul privind transformarea Sfintei Sofia în moschee

Erdogan a semnat decretul privind transformarea Sfintei Sofia în moschee - Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a semnat vineri un decret privind transformarea fostei bazilici Sfânta Sofia în moschee, informează Reuters.

Ce trebuie să facă românii pentru a intra în Austria. Condiţiile de acces la graniţă, anunţate de MAE

Ce trebuie să facă românii pentru a intra în Austria. Condiţiile de acces la graniţă, anunţate de MAE - Ministerul de Externe a transmis, vineri seară, noi precizări cu privire la accesul în Austria al cetăţenilor provenind din România. Cei care nu au un test negativ pentru coronavirus, nu mai vechi de patru zile, tradus în germană sau engleză, trebuie să facă dovada unei rezervări la o unitate de cazare, dacă nu au domiciliul în Austria.

Trupul fetiţei de 6 ani dispărută în apele canalului de fugă al Streiului a fost găsit de scafandri

Trupul fetiţei de 6 ani dispărută în apele canalului de fugă al Streiului a fost găsit de scafandri - În a doua zi de căutări, trupul fetiţei de 6 ani dispărută în apele canalului de fugă al Streiului a fost găsit de scafandrii ISU Hunedoara.

De ce refuză Eugen Teodorovici să voteze legea carantinei

De ce refuză Eugen Teodorovici să voteze legea carantinei - Senatorul PSD Eugen Teodorovici a anunţat, vineri seară, că nu va vota legea privind carantina şi izolarea, întrucât nu doreşte să fie ”părtaş la restrângerea abuzivă a unor drepturi şi libertăţi, justificată doar de incapacitatea de a lua măsurile potrivite la momentul oportun”.

Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate în mecanismul ERM-2, care precede adoptarea euro

Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate în mecanismul ERM-2, care precede adoptarea euro - Bulgaria şi Croaţia au fost acceptate în mecanismul ERM-2, o cameră de aşteptare obligatorie înainte de adoptarea euro, decizie care deschide calea pentru prima extindere a zonei euro din ultimii cinci ani, a anunţat vineri Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

Încă un angajat de la Penitenciarul Mărgineni, confirmat cu coronavirus

Încă un angajat de la Penitenciarul Mărgineni, confirmat cu coronavirus - Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a anunţat, vineri seară, că încă un angajat de la Penitenciarul Mărgineni a fost confirmat cu coronavirus. Acesta prezintă simptome care au apărut după ce s-a prezentat ultima dată la serviciu.

Actorul Johnny Depp a declarat la proces că acuzaţiile de violenţă conjugală au făcut din el "un Quasimodo"

Actorul Johnny Depp a declarat la proces că acuzaţiile de violenţă conjugală au făcut din el "un Quasimodo" - Actorul Johnny Depp a declarat, vineri, 10 iulie, în faţa justiţiei britanice că acuzaţiile potrivit cărora a fost un soţ violent pe când era căsătorit cu Amber Heard l-au transformat din "Cenuşăreasă în Quasimodo".

VIDEO Dealul Liliecilor, construcţia de anvergură de pe Autostrada Lugoj - Deva. Cum arată la un an de la inaugurare

VIDEO Dealul Liliecilor, construcţia de anvergură de pe Autostrada Lugoj - Deva. Cum arată la un an de la inaugurare - A trecut un an de la inaugurarea lucrărilor la Dealul Liliecilor, mega-proiectul de pe Autostrada Lugoj – Deva, cel mai spectaculos sector de autostradă, construit cu ajutorul a sute de muncitori şi utilaje.

Ministrul Transporturilor promite 400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres în 2-3 ani

Ministrul Transporturilor promite 400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres în 2-3 ani - Până la sfârşitul anului, Ministerul Transporturilor ar putea semna contractele de proiectare şi execuţie pentru 400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres, a spus, vineri, ministrul Transporturilor, Lucian Bode. "Avem finanţarea pentru cei 407 kilometri. Intenţionăm să fie gata în 2-3 ani”, a precizat acesta.